Our Blog

De nieuwe realiteit

  • Geplaatst op
  • Door Kim Jongbloed
De nieuwe realiteit

We zullen er samen wat van moeten maken en elkaar een helpende hand toereiken. Terwijl we doen wat mogelijk is om onze producenten te blijven steunen en de zaak draaiende te houden, willen we Amsterdam ook graag helpen waar we kunnen.

Voor iedereen die binnen blijft, rijden wij deze week tussen 11:00 en 18:00 op onze bakfiets rond om online bestellingen op een veilige manier te bezorgen. In Amsterdam doen we dit kosteloos en wanneer er op dinsdag t/m zaterdag voor 16:00 besteld wordt, is de bestelling dezelfde dag nog in huis.

Bestellen kan via www.wijnwinkel.com / telefonisch 06 11 40 97 28 / [email protected]

De deuren van de winkel in de Runstraat blijven voor alsnog geopend. In de winkel gelden wel een aantal maatregelen om contact te vermijden en de veiligheid te waarborgen. De regels die daar bij horen zijn:


1. Alleen pin, geen cash.

2. Geef ons aan wat je graag wilt hebben en wij pakken de flessen voor je.

3. Houdt afstand tot elkaar, als dat niet mogelijk is wacht dan graag even buiten tot we je kunnen helpen.


Leuk om kennis te maken...

  • Geplaatst op
  • Door Alyssa MacGregor-Hastie
Leuk om kennis te maken...

Ciao! Mijn naam is Alyssa en sinds een maand werk ik bij De Wijnwinkel, de hoogste tijd om mezelf aan jullie voor te stellen dus! Ik ben in Milaan geboren en getogen maar mijn familie komt uit de Piemonte regio. Zodoende ben ik sinds mijn jeugd omgeven door wijngaarden, wijn en eten.

Van kinds af aan heeft Nederland mij verwonderd. De grachten, de fietsen, de ogenschijnlijke rustige levensstijl. Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd en ben ik twee jaar geleden naar Amsterdam verhuist. Verschillende banen in de horeca hebben mij geholpen om mensen te leren kennen en de taal machtig te worden. Een paar maanden geleden kwam ik de vacature op de Wijnwinkel website tegen en werd er heel enthousiast van: een kans om meer weten over een prachtige onderwerp en met leuke mensen samenwerken, wie zou dat niet leuk vinden?

Ik kijk er uit naar iedereen te ontmoeten bij de winkel!

A presto,

Alyssa

Nieuw hoofdstuk

  • Geplaatst op
  • Door Pander Vos
Nieuw hoofdstuk

Eind 2017 begon mijn avontuur in De Wijnwinkel.

Waar Peter toen afscheid nam van zijn mooie avontuur op de Runstraat begon er voor mij een nieuw hoofdstuk. Ik werd gelijk het diepe in gegooid, ik kwam uit de horeca en wist niks van wijn importeren. Het was spannend en interessant tegelijkertijd.  Stapje voor stapje begon ik het een beetje te begrijpen. 

Het werd me allemaal nog duidelijker toen we in Oktober vorig jaar in Toscane waren om onze producenten te bezoeken. Toen ik zag hoe hard zij werken, waar onze wijn precies vandaan komt en wat onze band met de wijnmakers is. Vooral de drijfveer van onze producenten zal ik nooit vergeten en zal me altijd blijven inspireren om je hart te blijven volgen en te doen waar je blij van wordt. 

Dat hebben we zeker gedaan het afgelopen jaar, we hebben veel dingen mogen doen waar we blij van werden. Ik denk dat mijn hoogte punt van 2019 de lancering van onze Nederlandse wijn was. Samen met Buitenkeuken hebben we toen, op een hele warme zomerdag, voor een grote groep gasten een lunch bereid op open vuur in de wijngaard van Land & Boschzigt. 

Vandaag, 31 December 2019, neem ik afscheid van De Wijnwinkel.

Ik wil iedereen bedanken voor deze mooie tijd. 


Gelukkig nieuw jaar en hopelijk tot snel! 

Pander 

Kerst bij De Wijnwinkel

  • Geplaatst op
  • Door Kim Jongbloed
Kerst bij De Wijnwinkel

Volgende week is het al weer kerstmis. De kerstboom staat in de winkel, Pander haar stiefvader heeft het kantoor voorzien van een mistletoe en de boodschappenlijstjes worden gemaakt. Elk jaar weer een kerst menu opstellen, het liefst met bijpassende wijnen, kan een uitdaging zijn. Om jullie wat kerst stress te ontnemen hebben wij alvast op een rijtje gezet wat wij gaan maken (en drinken uiteraard). Klik op deze blog voor onze kerst menu's.....