Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Olle Swets - 27 / Jan / 2017

Als niemand het verwacht

Als niemand het verwacht

Weet je wat het is met Champagne? Eigenlijk is het te duur én te goedkoop. 

In Nederland zijn we gewend om Champagne te drinken als er iets te vieren valt. Vroeger (tot ergens in de jaren '90) was het leven nog uitermate simpel, als je feestwijn dronk was dat Champagne en anders wijn of bier of nog een glas sherry.

Champagne kostte toen ook ongeveer 35 gulden en die fles kocht je in de wijnhandel. Er was weinig alternatief. Anno 2017 is er niet alleen een enorm aanbod bubbelende wijn, je kan die fles ook gewoon bij de Ap halen.

Sterker nog bij de Aldi kost een fles prosecco je €4,09, tegen grofweg €40 voor een fles Moet & Chandon bij Gall. Afhankelijk van hoe belangrijk het feest voor je is, heb je in 2017 weinig reden meer om geen bubbels te schenken. Tenzij je bubbelende wijn niet meer bekijkt als Hollandse fuifwijn maar als gewone witte (of roze) wijn. Want dan mag je Champagne misschien ook wel bij het eten drinken, of als er niets te vieren valt.

Of vóór het eten, omdat die zachte bubbels je zo enorm vrolijk maken en je wakker schudden, en die scheurende zuurgraad die je hongerig maakt, maar vooral omdat goede Champagnes van kleine producenten gewoon waanzinnig lekker kunnen zijn. Net zoals een mooi glas wit van pak 'm weg €40 de fles. Aan de prijs? Ja. Duur? Dat mag iedereen zelf beslissen. 

Ik ben in ieder geval een enorme fan van Didier en Pierre Gimonnet. Twee broers uit Cuis, op de weg van Epernay naar het zuiden richting Le Mesnil Sur Oger. De jongens maken Champagnes van druiven uit eigen gaarden (dus geen gekochte druiven), met zuren zo strak en rechtlijnig als de A2 en beestachtige lengte. En als je me vraagt welke Champagne van de familie Gimonnet je dan moet nemen, schreeuw ik: FLEURON!

Hoe lekker ik Fleuron ook vind, elke zondag drink ik hem niet. Maar zodra ik de kans krijg, als niemand het verwacht…

- Olle Swets