Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Gilles van der Loo - 13 / Oct / 2017

Een betere datum voor de Grote Proeverij

Een betere datum voor de Grote Proeverij

Voor het eerst in de geschiedenis van De Wijnwinkel hebben we, louter op basis van een niet-wetenschappelijk bewezen theorie, besloten onze proeverij een week te verzetten. Naar zondag 26 november

Een paar weken geleden schreef Olle op ons blog over het biodynamische appje When Wine Tastes Best. In de biodynamie zijn er - verbonden aan de maanstand - heel precieze momenten om te zaaien en oogsten; je kunt er ook uit afleiden wanneer je wel en niet wijn moet proeven. 

Met een gezonde dosis scepsis zijn we die kalender een tijdje gaan volgen. Op dagen waarop alles wat we proefden net wat minder schitterde bleek het vaker een wortel- of een bladdag. De doorslag kwam toen we het team van een groot nieuw restaurant op bezoek kregen.

Na een aantal wijnen te hebben geproefd werd het stil aan tafel. Niets leek echt te werken zoals het op de meeste dagen werkt. We haalden het appje erbij en wat bleek? De slechtst mogelijke dag: een worteldag. 

Voor het eerst besloten we het proeven op te breken en te verzetten. Op de nieuwe datum, volgens When Wine Tastes Best een goede wijndag, smaakte alles als vanouds. 

Tot onze schrik beseften we dat we de grote najaarsproeverij 2017 ook gepland hadden op een worteldag. Onmiddellijk belden we met Christofori om te vragen of de zondag erna (een bloemdag) ook nog beschikbaar was. God-zij-dank was het zo. 

En dan nu, vol vertrouwen dat ook onze meest sulfietarme flessen er op hun allermooist bij zullen staan: de officiële uitnodiging voor onze 31e grote overzichtsproeverij op zondag 26 november 2017.

Kom langs en proef wijn waar we trots op zijn. Wijnen uit Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Wijnen gemaakt door jonge honden en door oude rotten, wijnen die hemelsbreed van elkaar kunnen verschillen maar toch zij aan zij in onze schappen staan omdat ze eerlijk, zuiver en lekker zijn.
 
Maak kennis met de nieuwe jaren van je favorieten of sluit vriendschap met de nieuwe namen die ons assortiment zijn komen versterken. 

De tijden en locatie: 

Van 15:00 tot 18:00 in The Playing Circle (bovenin Christofori) op de Prinsengracht 583 te Amsterdam.
 
Op de proeverij zullen workshops worden gegeven door twee van onze producenten. Ze beginnen om 15:30 en om 16:30 uur. Hierover berichten we je nog.
 
Tot in de winkel, en tot op de proeverij!
 
Noor, Olle, Peter, Pander en Gilles