Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

De Wijnwinkel - 08 / Jun / 2019

Fuori Misura 2018, Rosato IGT Toscana

Fuori Misura 2018, Rosato IGT Toscana

San Giusto a Rentennano, Gaiole in Chianti<br />
<br />
San Giusto a Rentennano maakt waanzinnig elegante Chianti Classico voor geduldige mensen……<br />
De wijnen zijn jong nog wat onstuimig en ruw, maar na een jaar of 2/3 in Amsterdam begint de schoonheid door te schemeren. Sinds 1914 is het cisterciënzer klooster uit de vroege middeleeuwen door huwelijk in handen gekomen van de familie Martini di Cigala. <br />
Enrico Martini di Cigala liet San Giusto in 1992 over aan zijn 9 kinderen. Anna, Lucia, Elisabetta, Francesco, Alessandro en Luca hebben het werk van hun vader voortgezet tot op de dag van vandaag.<br />
<br />
Fuori Misura 2018, Rosato IGT Toscana....<br />
<br />

San Giusto a Rentennano, Gaiole in Chianti

San Giusto a Rentennano maakt waanzinnig elegante Chianti Classico voor geduldige mensen……

De wijnen zijn jong nog wat onstuimig en ruw, maar na een jaar of 2/3 in Amsterdam begint de schoonheid door te schemeren.

Sinds 1914 is het cisterciënzer klooster uit de vroege middeleeuwen door huwelijk in handen gekomen van de familie Martini di Cigala.

Enrico Martini di Cigala liet San Giusto in 1992 over aan zijn 9 kinderen. Anna, Lucia, Elisabetta, Francesco, Alessandro en Luca hebben het werk van hun vader voortgezet tot op de dag van vandaag.

Fuori Misura 2018, Rosato IGT Toscana

Sommige jaren zijn beter dan anderen. In uitzonderlijk goede jaren is er genoeg fruit om iets te maken wat niets meer hoeft te doen dan gewoon lekker te zijn.

De druiven zijn in principe bestemd voor Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, Percarlo en Ricolma en hebben voorrang boven rosato. De rosato van San Giusto wordt gemaakt van de most van deze 4 wijnen.

Ongeveer 24 uur na het persen van de druiven, wordt een gedeelte van de most afgetapt. De fermentatie van de rosato vindt langzaam plaats op lage temperatuur. Gedurende de fermentatie worden gekneusde rode druiven toegevoegd om de wijn extra kleur en body te geven.

De rosato van San Giusto is eigenlijk rosé voor mensen die liever geen rosé drinken, maar gekoelde, frisse, rode wijn. Een bek vol met rood fruit, sappig en weelderig, zonder te veel connectie met zoete rosé uit de Provence….