Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Peter Renalda - 17 / Mar / 2017

Een goed stuk gereedschap

Een goed stuk gereedschap

Jaren geleden zaten we aan de ruwhouten keukentafel van Aljoscha van Corzano e Paterno zijn verse jaargangen te proeven. De wijnen waren lekker sappig en charmant, maar wat eigenlijk nog meer onze aandacht trok, waren de ranke, superlichte glazen waaruit we proefden.

‘Zalto, dat is het mooiste, het beste en het aangenaamste glas dat ik ken’, zei Aljoscha in goed, maar gedateerd Nederlands. Tot zijn twaalfde woonde hij namelijk in Vinkenveen, maar een jaar of dertig geleden is hij met zijn moeder naar hun familie in Toscane getrokken.

De dag daarna waren we bij San Giusto a Rentennano, weer een aangename proeverij, en ook weer die briljante glazen van Zalto. Die moesten we zelf ook hebben, dus toen we terug waren in Amsterdam hebben we onmiddellijk contact opgenomen met deze Oostenrijkse glasblazerij.

Geen probleem, ze leverden ons graag. Een week later stonden dan ook de eerste palletjes met glazen bij ons voor de deur. Opgetogen nam ik van alle modellen er een mee naar huis.

Een openbaring.

Tactiel ontzettend fijn, meedogenloos voor de wijn die erin zat. 

Alle nuances kwamen haarscherp naar voren, een sensatie die ik bij de andere Oostenrijkse glasproducent R***** nooit gehad heb. Sindsdien gebruiken we thuis alleen nog maar Zalto. Ze hebben eigenlijk maar één nadeel: je moet wel de juiste wijn uit het juiste type glas drinken en dat geeft na een uitgebreid diner een heleboel extra afwas.

- Peter Renalda