Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Milan Groot - 19 / Sep / 2020

Milans Mosel Adventures

Milans Mosel Adventures

Het is de hoogste tijd om mezelf voor te stellen. Mijn naam is Milan en ik werk inmiddels als vier maanden met plezier parttime voor De Wijnwinkel. Mijn eerste ontmoeting met De Wijnwinkel was toen ik voor mijn werk als manager van restaurant Pastis een proeverij in de winkel bijwoonde. Aangestoken door de kennis van Olle en Kim, besloot ik om te vragen of ik in de leer mocht.

Inmiddels zijn er een aantal maanden van proeven, zelfstudie en een aantal wijnreisjes verstreken. Alhoewel ik met alles dat ik leer, er vooral achter kom dat er nog zo veel meer te leren is, heb ik inmiddels zelf de nodige kennis en verhalen verzameld.

Afgelopen week ben ik naar de Moezel afgereisd, na het lezen van het verhaal over de familie Richter in het boek van Charlotte en Olle was ik nieuwsgierig geworden naar de streek en riesling in het bijzonder!
Op zaterdagochtend 12 oktober belde Constantin Richter (op de foto met riesling pet) op met de vraag of we onze afspraak in de wijnkelder konden verplaatsen naar later op de middag, hij was die nacht als vrijwilliger van de lokale Brandweer opgeroepen en had nog niet geslapen.

Toen Constantin ons om drie uur 's-middags ontving was hij weer zo fris als een hoentje en leidde hij ons soepeltjes door een greep van het riesling assortiment van de familie Richter, en dat zijn er nogal wat. Constantin (10e generatie wijnmaker) wees mij terecht op de enorme verscheidenheid in smaak van één enkele druif en hoe breed de wijnen van Richter daarom inzetbaar zijn. Om dit te illustreren hebben we morgen, zaterdag, twee rieslings van Richter openstaan die vergelijkbaar zijn in stijl, maar volledig verschillend smaken.

Van 13:00 tot 17:30 hebben we de selectie openstaan in onze winkel in de Runstraat, kom langs en oordeel zelf.

Tijd: 13:00 - 17:30
Datum: Zaterdag 19 september 2020
Locatie: De Wijnwinkel, Runstraat 23