Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Peter Renalda - 16 / Jun / 2017

Olé!

Olé!

Een tijdje geleden waren Olle en ik een week op wijnjacht in de buurt van Barcelona. Onderweg hadden we tig dozen met proefflessen gescoord en in de achterbak van ons huurautootje geschoven. Wat we ons in onze verzamelwoede niet gerealiseerd hadden, was dat we die flessen met geen mogelijkheid in onze handbagage het vliegtuig naar Amsterdam in konden smokkelen.

Olle kwam met een briljante oplossing: ik bel mijn vriend Gyula, die heeft hier in de buurt een huis. Als hij er is dan nodig ik onszelf uit. Wij zorgen voor de wijn, hij voor het eten en een bed om in te slapen. Goeie ruil toch?

Zo gezegd, zo gedaan en Gyula vond het een prima deal. Toen we bij hem aankwamen keek hij wat verbouwereerd naar de stapel dozen die we in zijn keuken parkeerden.

'Moet dat allemaal op vanavond?' vroeg hij angstig.

'Ja natuurlijk,' zei ik. 'We kunnen het niet meenemen. Het zal je leren om bij het proeven alles uit te spugen. Daarna, bij het eten mag je gewoon drinken wat je lekker vindt.'

 

Terwijl de barbecue op temperatuur kwam begonnen we aan de proefsessie. Die avond dronken we Mas Candí, Joan d’Anguera en la Salada bij de iberico. Gelukkig had Gyula ook gewone wijnglazen, want uit dat bizarre Spaanse schenkflesje (een Poron) was er geen druppel in mijn mond terechtgekomen.

- Peter Renalda