Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Kim Jongbloed - 09 / Oct / 2019

Richter's Riesling Proeverij

Richter's Riesling Proeverij

Richter's Riesling Proeverij - zaterdag 6 oktober - @ De Wijnwinkel<br />
<br />
Toen Olle vorige maand vroeg of Pander en ik zin hadden om op onze zondag met de familie Richter te gaan lunchen twijfelde wij geen moment. Vanaf het moment van opstaan die morgen krijg ik de gedachte van koude riesling en een brandende barbecue midden in de gaard niet meer uit mijn hoofd. Zelden heb ik met zoveel enthousiasme mijn wekker uitgezet op een zondag morgen, om 06:00....

Richter's Riesling Proeverij - zaterdag 6 oktober - @ De Wijnwinkel

Toen Olle vorige maand vroeg of Pander en ik zin hadden om op onze zondag met de familie Richter te gaan lunchen twijfelde wij geen moment. Vanaf het moment van opstaan die morgen krijg ik de gedachte van koude riesling en een brandende barbecue midden in de gaard niet meer uit mijn hoofd. Zelden heb ik met zoveel enthousiasme mijn wekker uitgezet op een zondag morgen, om 06:00.

Tijdens de vijf uur durende autorit richting de Mosel, denk ik aan de grote verscheidenheid aan etiketten die onze Richter plank rijk is. Termen als Braunenberg, Graacher (zowel Dompropst als Sonnenlay) maar ook Sonnenuhr, Spätlese, en Alte Reben. Inmiddels kan ik, ondanks mijn zeer gebrekkig Duits, aardig uitleggen wat het verschil is. Heel begrijpelijk zal ik het wel nooit vinden.

Eenmaal aangekomen in Mülheim an der Mosel rijden we de gaard in. De familie Richter, meneer, mevrouw en zoon Constantin, zitten al aan tafel. Terwijl Olle de laatste ingrediënten op de barbecue legt schenkt meneer Richter mij een glas Graacher Dompropst Alte Reben in. Mevrouw Richter wijst mij de Brauneberg en Sonnelay aan en verteld mij de geschiedenis van de gaarden. Tegen het einde van de lunch zijn de etiketten op onze plank veranderd in beelden en verhalen.

Terwijl ik een week later een klant die een Riesling zoekt de verhalen van mevrouw Richter navertel merk ik hoe veel beter ik deze wijnen ben gaan begrijpen. Echter, zoals altijd met wijn, dekt uitleg maar een gedeelte van de lading. Het beste is en blijft om de nuances gewoon zelf te proeven. Vandaar dat wij aanstaande zaterdag de Rieslings van Richter voor je open maken in de winkel. Op deze manier kun in je eigen tempo alle wijnen van dit mooie huis naast elkaar proeven.

Kosten proeverij €10,- te betalen in de winkel