Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Peter Renalda - 26 / Aug / 2017

Wie wat bewaart

Wie wat bewaart

Van wijnen die ik lekker vind en waarvan ik verwacht dat ze in de loop van de tijd nog lekkerder worden, leg ik meestal een doosje in mijn kelder. Het is een beroepsdeformatie, een soort hamstergedrag waar geen weerstand tegen te bieden is. Niets is leuker dan voor een diner met vrienden die het kunnen waarderen, wat mooie flessen naar boven te halen.

Gelukkig drinken we op die manier de meeste flessen als ze rijp zijn, maar om de een of andere onverklaarbare reden trek ik bijna nooit de laatste fles open. Aangezien ik al heel veel jaar met wijn bezig ben, is er op die manier een enorme berg losse flessen gegroeid. Om van deze berg af te komen neem ik regelmatig een doosje met verweesde flessen mee naar huis. De kans is fifty-fifty: of een jodelend genoegen of rechtstreeks in de gootsteen. Elke keer neem ik me voor wat meer discipline en ordening te houden, maar of dat gaat lukken?

- Peter Renalda