Feestdagen

  • Geplaatst op
  • Door Gilles van der Loo
Feestdagen

In een van mijn eerste blogs voor De Wijnwinkel schreef ik vol trots dat ik eindelijk een wijnkast in mijn keuken had. Die kast raakte gevuld met heel diverse flesjes, en als er vrienden kwamen eten hadden we een overvloed aan keus. 

Ik kon koken wat ik wilde: altijd lag er wel iets op de plank wat prima bij het eten combineerde. Vrienden de vrije hand te geven in die kast kon me heel gelukkig maken, en zo werd de Liebherr naast het fornuis een tweede hart in onze keuken. 

Ondanks mijn goede voornemen steeds twee flessen terug te kopen als ik er eentje voor gasten opentrok, biedt het 'Liebchen' nu een droeve aanblik.

Op de onderste twee planken bewaren we de groenten, daarboven de kaas. Een kleine hoeveelheid te jonge Jurawijn houdt als een Gallisch dorpje stand ter hoogte van het zestien-gradenschap en vlak daarboven liggen twee magnums uit het geboortejaar van onze zoon. Achttien wordt hij pas in 2029.

Het gaat te ver om onze situatie armoedig te noemen, maar zo voelt het wel. 

Wat, hoor ik je denken, is er fout gegaan? 

Het lijkt erop dat we te veel vrienden hebben of teveel van onze vrienden houden. Omdat ik niet zo gauw een oplossing voor dit probleem weet, heb ik besloten in ieder geval de helft van de feestdagen op een Waddeneiland door te brengen. Zo kan het Liebchen in alle rust aansterken. 

- Gilles van der Loo