Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Domaine Château de Grand Pré

  • Geen producten gevonden

Hoewel het Domaine Château de Grand Pré in Fleurie al meerdere generaties bestaat, maakt de familie Zordan (Claude, Christine en zoon Romain) er sinds 2009 natuurwijn. Alle gaarden van het biologisch gecertificeerde huis liggen op het oosten en zijn beplant met Gamay noir a jus blanc.

Invloeden van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan zorgen het jaar rond voor een gematigd klimaat. De druiven voor de Fleurie zijn van 60 jaar oude stokken die op graniet- en zandgrond groeien. De Morgon komt van rotsachtige- en schistgrond. 

Alle werk in de gaarden gebeurt met de hand. Er wordt geen gebruik gemaakt van verdelgingsmiddelen en het onkruid wordt in toom gehouden door wieden en spitten. Hierdoor gaan de wortels van de ranken op zoek naar diepere grond en reiken ze tot in de granieten onderbodem. 

Oogsten gebeurt ook met de hand, en de opbrengsten worden laag gehouden: tussen de 25 en 35 hectoliter per hectare, afhankelijk van het jaar. 

In de kelder worden de hele trossen in vaten gedaan, waardoor de druiven wat van hun sap loslaten en maceratie begint. Fermentatie gebeurt onder invloed van eigen gisten. Na het legen van de vaten worden de achtergebleven druiven licht geperst. 

Klaring gebeurt door het oversteken van de wijn. Na rijping van een aantal maanden in grote vaten of tonnen wordt er zonder filtering gebotteld.