Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Finca Nueva

Seen 4 of the 4 products

Dit is een nieuw project dat Miguel Angelo de Gregorio - samen met zijn zuster ook eigenaar van Finca Allende - in 2004 begon. De Gregorio wilde de vrijheid om een nieuwe generatie wijnen te maken: frisser en toegankelijker (ook qua prijs) dan wat hij onder het label Allende produceert.

Finca Nueva ligt in Navarrete, een dorpje in het noordwesten van de Rioja Alta, en de twintig hectare die dit domein beslaat liggen ten oosten van de rivier de Ebro. Er heerst een landklimaat dat gematigd wordt door de invloed van de Atlantische Oceaan, die ook voor een goede luchtvochtigheid zorgt. De vaak noordwestelijke wind houden de temperaturen in de zomer relatief laag.  

De 96 hectare kalk-en kiezelrijke bodem die onder Finca Nueva valt leent zich uitstekend voor het maken van toegankelijke, fruitige wijnen. Tempranillo, Grenache en Viura zijn de verbouwde druivensoorten, en oogsten doen ze met de hand.  

Hoewel alle vinificatie gebeurt op RVS, zijn de wijnen van Finca Nueva uiteindelijk in twee soorten te delen: die mét, en zonder hout. De houtgelagerde wijnen (Finca Nueva barrique, Finca Nueva Crianza en Finca Nueva Reserva) worden gerijpt op 225 liter Bordeauxtonnen van gemiddeld 3 jaar oud (50% Frans en 50% Amerikaans).

Alle wijnen worden ongefilterd gebotteld.