Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

I Cacciagalli

Seen 8 of the 8 products

 

I Cacciagalli is het domein van Diana Iannaccone en haar man Mario. Hoewel het domein al generaties lang aan haar familie behoort, kunnen we toch spreken van een nieuwe ster aan het firmament. Recentelijk werden de gaarden opnieuw aangeplant, een nieuwe cantina werd gepland en er werd gekozen voor bio-dynamische landbouw. Het domein beslaat 35 hectare waarvan er nu 9 zijn aangeplant met autochtone druivenrassen, de rest is bos, weide etc.

De gaarden liggen bij de Roccamonfina, een uitgedoofde vulkaan op zo’n 70 kilometer ten Noorden van Napels. De grond is vruchtbaar en zeer rijk aan mineralen. Het klimaat is er mild en het wordt er niet al te warm. Wat hierbij helpt is dat de gaarden op een hoogte van 200 tot 300 meter liggen.

In de cantina wordt ‘naturale’ gewerkt. Zo min mogelijk ingrepen dus. Geen geselecteerde gisten, geen klaring, geen filtering, zo min mogelijk sulfiet. De meeste wijnen rijpen langere tijd in amfora’s van 500 liter en krijgen zo meer complexiteit en diepte. Uitzonderingen zijn Aorivola en Mille die alleen roestvrij staal zien en de Masseria die circa anderhalf jaar op grote foeders rijpt.