Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Klinec

Seen 7 of the 7 products

De familie Klinec heeft een mooi stuk land met olijfbomen, varkens, wijngaarden en een restaurant. In hun Bourgondische restaurant koken ze met locale, seizoensgebonden producten en serveren ze hun eigen natuurlijke wijnen. 
Simona en Aleks Klinec bezitten 6 hectare grond op zo’n 180 meter hoogte. De wijngaarden zijn begroeid met gras en struiken en omringt met bomen, hierdoor heeft elke wijngaard zijn eigen ecosysteem. 
Vroeger lag Goriska Bdra, het gebied waar Medana zich bevindt, nog onder water, hierdoor bestaat de bodem uit mergel, zandsteen en zeefossielen. Het heuvelachtige gebied heeft een vruchtbare bodem met zo’n 2900 zonuren per jaar. De korte afstand met zee zorgt voor een warme Mediterrane lucht en de Alpen beschermt de wijngaarden tegen de koude berglucht.  
Ze  voelen zich als boeren verantwoordelijk voor de toekomst van onze planeet. Daarom werken ze biologisch en duurzaam in de wijngaarden en in hun kelder. Ze werken zonder enige chemische toevoeging. Wel bemesten ze hun wijnstokken met zelf gemaakte compost en beschermen ze de wijnstokken met middelen die ze zelf maken van o.a. kruiden, plantenextracten en zeewieren. 
De met de hand geplukte druiven worden, zonder de steeltjes, in zijn geheel in grote vaten gedaan. Hierbij voegen ze wilde gisten toe zodat de fermentatie plaats vindt. Het sap en de schilletjes zijn met elkaar in contact tot zo’n 30 dagen. 
Daarna worden de druiven geperst en gedecanteerd in grote houten vaten. Ze gebruiken hiervoor verschillende houtsoorten; acacia, moerbei, kersen en eikenhout.
Na 2 tot 3 jaar, wanneer de wijn volwassen is wordt de wijn overgeheveld in roestvrijstalen vaten. Hierdoor stabiliseert en klaart de wijn. De botteling vind een paar maanden later plaats als de wijn helemaal tot rust is gekomen. 
We zijn altijd opzoek naar heldere, goed gemaakte natuurwijnen met een eigen verhaal. Toen we de wijnen van Klinec met elkaar proefde waren we allemaal even stil. De mineraliteit in de wijn deed ons terug denken aan de zee, waar Goriska Bdra vroeger onder verscholen lag.