Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Land & Boschzigt

Seen 1 of the 1 products

Op een klein half uur rijden van Amsterdam, tussen Weesp en Hilversum ligt Land & Boschzigt. Verscholen tussen de ‘s Gravenlandse bossen worden hier sinds 1947 op biodynamische wijze groenten en fruit verbouwd. Op het landgoed ligt ook de ommuurde tuin waar de druiven groeien voor de wijn die Land & Boschzigt in samenwerking met De Wijnwinkel heeft gemaakt en gebotteld.

Het klimaat in de ommuurde tuin is geschikt voor druivenrassen als Solaris en Souvignier Gris (Bronner x Cabernet Sauvignon). Souvignier Gris doet het goed in relatief vochtige en noordelijk gelegen gebieden. Toen de tuin in 1635 in gebruik werd genomen diende deze als tropische moestuin voor de burgemeesters van Amsterdam. Na een lange periode waarin er perziken, ananassen, peren en abrikozen groeiden, raakte de tuin de laatste 50 jaar in verval. Voordat de stokken in 2008 aangeplant konden worden moest de tuin eerst volledig van zijn overwoekering ontdaan worden.

Inmiddels hebben de berenklauwen en het struikgewas plaatsgemaakt voor gezonde wijnstokken met daaraan de roze paarse Souvignier Gris druiven. Land & Boschzigt vroeg ons of we participeren in het maken van een deel van de oogst. Onder de indruk van de prachtige kleur van de druiven, besloten wij te onderzoeken wat er zou gebeuren wanneer wij de schilletjes met de wijn mee zouden laten fermenteren. Het resultaat is een frisse en volle Blanc de Gris met een paars roze gloed.