Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Pian dell' Orino

Seen 9 of the 9 products

Montalcino staat bekend om zijn vele diverse microklimaatjes en grondsoorten die sterk van invloed zijn op de wijnen die er worden geproduceerd. Geen twee Brunello's zijn hetzelfde.

Pian dell' Orino heeft zes hectare van de beste grond bij Montalcino, en wordt gedreven door Caroline Pobitzer (oorspronkelijk uit Zuid-Tirol) en Jan-Hendrik Erbach (uit Karlsruhe), die aan de academie van Geisenheim studeerde. 

De stokken (Sangiovese Grosso) van Pian dell'Orino zijn nooit blootgesteld aan enige vorm van herbicide, pesticide of kunstmest. Het immuunsysteem van de planten wordt ondersteund op biodynamische wijze. In de gaarden zijn voor een natuurlijk evenwicht en een gezonde bodemstructuur verschillende (ook aromatische) grassoorten aangeplant. Alle werk in de gaard geschiedt met de hand, en de maximale opbrengst per plant is één enkele fles. 

In de kelders van Pian dell'Orino geschiedt de vergisting spontaan, met druif-eigen gisten. Er wordt geen enkele verdere toevoeging gedaan en het absolute minimum aan sulfiet wordt ingezet om de wijn te beschermen. 

De Wijnen van Pian dell' Orino zijn zeer beperkt beschikbaar. Je vindt ze in onze online-winkel, maar ze zijn er niet te koop. Neem contact met ons op als je interesse hebt.