Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Rivera

Seen 10 of the 10 products

Vijfentachtig hectare wijngaard is niet niets, maar voor locale begrippen is Rivera een middenmoter. Het bedrijf bestaat sinds het einde van de jaren '40 en werd opgericht door Sebastiano de Corato. In de jaren '80 zette diens zoon Carlo de Azienda Rivera voort, later bijgestaan door de volgende generatie: Sebastiano jr. en Marco.

Rivera beschikt inmiddels over de modernste techniek, maar heeft altijd met oog voor traditie en aandacht voor duurzaamheid gewerkt. 

De meeste gaarden van het bedrijf liggen in het midden van Puglia en vallen onder de DOCG Castel del Monte. Ze zijn grotendeels aangeplant met autochtone druivenrassen als nero di troia, montepulciano en bombino, die zich op de zonovergoten hellingen van Zuid-Oost Italië thuis voelen. Koele regenachtige winters en hete droge zomers - enigszins getemperd door de zeewind - vormen het ideale klimaat.

Qua bodem is het gebied ter hoogte van Bari waar Rivera's gaarden liggen (Alta Murgia) in twee te delen: boven de 300 meter vind je een plateau van harde kalksteen en tussen de 180 en 300 meter kom je diepe en losse poreuze kalksteengrond tegen.