Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Terre a Mano / fattoria di Bacchereto

Seen 6 of the 6 products

Carmignano is zowel qua oppervlakte als het aantal producenten de kleinste DOCG van Toscane. Het gebied rond het gelijknamige dorpje ligt zo’n 30 kilometer ten noordwesten van Florence op een lage uitloper van de Apennijnen. In de Renaissance liet een groot aantal leden van de Florentijnse aristocratie er buitenverblijven en villa’s bouwen om aan de verstikkende atmosfeer van de stad te ontsnappen. 

Rossella Bencini Tesi nam het bedrijf Fattoria di Bacchereto Terre a Mano na het overlijden van haar vader aan het eind van de jaren ’90 samen met haar broer over. Toen die broer ook overleed stond ze er opeens alleen voor. Zonder enige echte ervaring als wijnmaker liet ze de dagelijkse werkzaamheden aan experts over, die het bedrijf op de klassieke wijze draaiend hielden. 

Op een bijna instinctief niveau wist Rossella dat er iets niet klopte aan hoe de zaken nu liepen en hoe haar wijn smaakte, tot ze bij toeval in 2000 een biodynamische oenoloog en een biologische landbouwkundige tegenkwam. Ze waagde de sprong en merkte al na een jaar dat haar land veranderde. Waar de grond in de gaarden eerder een harde en ondoordringbare korst leek en erosie en slechte doorwatering voor allerlei problemen zorgden, begon de aarde nu te ademen. Rosella’s stokken leken groener en levendiger. Sinds ze dat gewaarwerd heeft ze nooit meer aan haar keuze getwijfeld. 

Vandaag de dag is haar landgoed het enige waarlijk ‘natuurlijke’ in Carmignano en maakt het ook de spannendste wijnen. Rossella's bedrijf is sinds 2003 biologisch gecertificeerd.