Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Vitor Claro

Seen 4 of the 4 products

Vitor Claro was chef kok in een restaurant in de buurt van Lissabon dat gerund werd door Dirk Niepoort, een erkend wijnboer in Portugal. Daar kwam hij in contact met wijnen van hoog niveau. Geïnspireerd door de wijnen uit Bourgogne, die over elegantie en finesse beschikken, kreeg Vitor Claro een duidelijk beeld van wat hij belangrijk vindt in een wijn, finesse!

In Alentejo, een zuid-centraal gebied in Portugal, kreeg hij de kans om mee te draaien tijdens de oogst op een wijngaard. De wijnen die hij daar proefde, paste niet bij zijn smaak, niet hoe hij een wijn van daar zou maken. Vitor Claro benaderde de wijnmaker om samen een wijn te gaan maken, en ruilde de keuken in voor de wijnkelder.

Ondertussen heeft Vitor Claro zijn eigen wijnhuis samen met zijn partner Rita, gevestigd in vier gebieden in Portugal, waaronder Beira Interior en Alentejo. Ze bezitten 3,5 ha grond met gaarden die een leeftijd hebben van 80 jaar en ouder. Er worden tot wel 20 verschillende variëteiten verbouwd. Door te proeven en leren van oudere generaties uit het gebied, leren ze het terroir steeds beter begrijpen. Er wordt op een natuurlijke manier gewerkt om op zo’n meest pure manier de smaak van het terroir over te brengen. De wijnen worden niet geklaard of gefilterd, en er wordt geen sulfiet toegevoegd.