Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Ons verhaal

Olle Swets (Amsterdam, 1979) woonde ruim een jaar in Italië en studeerde in 2005 af aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden. De internationale hotelwereld lonkte: eerst liep hij stage bij het Hilton op de Apollolaan in Amsterdam en vervolgens kreeg Olle een veelbelovende aanstelling in het Amstel Hotel. 

Maar ondernemen en wijn bleven zich aandienen: in december 2005 volgde hij WSET Level 3 in Londen om in januari te beginnen met het Diploma Course (Level 4).

Tijdens het Diploma Course werkte Olle bij Restaurant Toscanini en startte hij samen met twee compagnons een wijnagentschap op. Voor een tiental Spaanse en Italiaanse wijnproducenten richtte hij de markt in voor de Benelux, Scandinavië en het VK. 

In 2008 begon Olle te werken voor De Wijnwinkel, sinds 2013 is hij mede-eigenaar.

Olle drinkt het liefst Pinot noir of nebbiolo

 

Peter Renalda (Rotterdam, 1956) studeerde geschiedenis, was agent in specerijen en werkte bij verschillende wijn- en boekwinkels alvorens in 1983 te beginnen met het importeren van wijn. Peter vervoerde aanvankelijk nog Grand Cru Classés uit Bordeaux - houten kisten vol - in zijn oranje Renault 4, maar niet veel later werd die vervangen door de vrachtwagens van de firma Verhoeven uit Tilburg.

Peters hobby (want toen kon dat nog) en excentrieke smaakpalet spraken een al even excentrieke groep mensen aan. Niet alleen particulieren maar ook een aantal restaurants voelden zich aangetrokken tot zijn markante selectie. 

Peter maakte in de begintijd nog gebruik van zijn tantes kelder in de Beethovenstraat, maar toen die te krap begon te worden opende hij in 1986 de huidige winkel in de Runstraat.

 

De Wijnwinkel Renalda heeft de afgelopen 30 jaar bewezen dat eigenzinnige wijnen van getalenteerde wijnproducenten als vanzelfsprekend terechtkomen bij bijzondere mensen en vooruitstrevende bedrijven.