Gratis verzending in Nederland vanaf €50
Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
Voor vragen bel ons op 020-6380157

Régis Forey Nuits-St-Georges 2004

Terug naar overzicht

Directe checkout

  • Gratis verzending in Nederland vanaf €50
  • Voor 17:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis
  • Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-19 (zat 11-18)
  • Voor vragen bel ons op 020-6380157

Productomschrijving

Bourgogne uit Nuits-St-Georges van Régis Forey. Alle wijnen van Forey worden op min of meer dezelfde wijze gemaakt: een handmatige oogst gevolgd door 3 a 4 dagen koude maceratie en gisting op inox. Malolactische gisting op tonnen. Ongeklaard en ongefilterd gaan de wijnen op fles na tussen de 16 en 20 maanden op hout te hebben gelegen.  

Kenmerken
Druiven: Pinot Noir
Herkomst: Bourgogne
Proefnotitie: zwarte kers, pruim, bosbes, specerijen, prettig hout
Bodemsoort: klei en kalk
Vinificatie: 3 a 4 dagen koude maceratie en gisting (alleen eigen gisten), ook malolactische fermentatie, 16-20 maanden maanden in grote tonnen van Frans eiken (percentage nieuw hout verschilt per oogstjaar)
Oogst: handmatig
Gaarden: onder andere Plants Aux Barons en Charbonnieres
Ligging gaard: Verschillend
Leeftijd gaard: oude stokken
Filtering: nee
Clarificatie: nee
Inhoud: 75cl
Alcoholpercentage: 13%

Het wijnhuis
Dit kleine bedrijf in het Bourgondische dorpje  Vosne Romanée werd in 1840 opgericht door de overgrootvader van Régis Forey. Sinds 1987 is Régis full time wijnmaker van het domaine.

Vandaag de dag bestiert hij 10 hectaren aan wijngaard, waarvan 5 in volle eigendom. Het merendeel van zijn bezit ligt in Nuits Saint Georges, Vosne-Romanée en Flagey-Echezeaux. Na wat recente aankopen bezit hij ook grond in Vougeot en Morey Saint Denis.

Zijn wijnen maakt Forey door op de oogst (die met de hand geschiedt) een koude maceratie van 3 tot 4 dagen los te laten. Het wijnmaken zelf duurt zo'n 3 a 4 weken, gedurende welke Forey afhankelijk van de toestand van de druiven op het moment van de oogst 'pigeage' toepast. Malolactische fermentatie gebeurt in het vat.

Wijnen worden ongeklaard en ongefilterd gebotteld nadat ze 16 tot 20 maanden op kleine eiken vaten zijn gerijpt (20%-50% nieuw hout afhankelijk van de cuvée). 

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review